LexLaakson asianajajat apunasi rikosasioissa

Toimistomme hoitaa asiantuntemuksella ja kokemuksella kaikenlaiset rikosasiat. Voit kääntyä puoleemme riippumatta siitä, oletko rikoksen uhri/asianomistaja tai epäilty/syytetty. Olemme tukenasi koko rikosprosessin ajan aina esitutkinnasta oikeudenkäyntiin ja mahdolliseen muutoksenhakuun saakka.

Toimistomme lakimiehillä on kokemusta sekä esitutkintaviranomaisena että syyttäjänä toimimisesta kuten myös tuomioistuimessa työskentelystä. Hallitsemme rikosprosessin eri vaiheet ja hoidamme rikosasiasi luottamuksellisesti ja ammattitaidolla. Vuosien kokemus takaa sen, että osaamme erottaa asiasta olennaisen ja annamme rehellisen näkemyksemme rikosasiastasi turhia kuluja aiheuttamatta.

Rikosprosessiin kuuluvat esitutkinta, syyteharkinta ja oikeudenkäynti. Esitutkinta luo pohjan myöhemmin pidettävälle oikeudenkäynnille, joten avustajan käyttäminen kuulusteluissa on tärkeää, olitpa sitten rikoksen uhri (asianomistaja) taikka rikoksesta epäilty. Olemalla apunasi jo poliisin suorittamassa esitutkinnassa saamme hyvän käsityksen siitä, mistä asiassa on kyse ja miten asiassa tulisi edetä parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Esitutkinnan päätteeksi laadimme puolestasi esitutkintaa koskevan loppulausunnon ja pyydämme tarvittaessa poliisia suorittamaan lisätutkintaa.

Syyttäjä päättää esitutkinnasta laaditun esitutkintapöytäkirjan ja loppulausuntojen perusteella nostetaanko asiassasi syyte, vai jätetäänkö syyte nostamatta, eli tehdään syyttämättäjättämispäätös. Mikäli syyttäjä päättää nostaa syytteen, rikosasiasi käsitellään käräjäoikeudessa. Syytteen nostamisen jälkeen avustamme sinua oikeudenkäynnissä ja mahdollisessa muutoksenhaussa.

Laadimme puolestasi rikosasiaan liittyvät asiakirjat kuten käräjäoikeudelle toimitettavat asianomistajan/uhrin korvausvaatimuskirjelmät ja vastaajan/syytetyn ennakkovastaukset eli syytteeseen vastaamisen. Hoidamme myös valituksen laatimisen tai valitukseen vastaamisen.

Toimeksiannon aluksi selvitämme aina asiakkaan mahdollisuuden saada asianajokulut katetuiksi julkisesta oikeusavusta tai oikeusturvavakuutuksesta, joten älä epäröi ottaa rikokseen liittyvissä asioissa yhteyttä. Suurin osa rikosprosessin kuluista tulee normaalisti korvatuksi joko julkisesta oikeusavusta tai vakuutuksen kautta. Rikoksen uhrina eli asianomistajana sinulla on mahdollisuus hakea asianajokulujasi korvattavaksi kotivakuutukseen sisältyvästä oikeusturvavakuutuksesta.

  • työ- ja virkarikokset, kuten virkavelvollisuuden rikkominen ja työsyrjintä
  • tulipaloihin ja muihin yleisvaarallisiin rikoksiin liittyvät rikosasiat kuten tuhotyö
  • omaisuusrikokset, kuten petos, kavallus, vakuutuspetos, kiskonta, luottamusaseman väärinkäyttö
  • seksuaali- ja perheväkivaltarikosten uhrit/asianomistajat (seksuaalinen hyväksikäyttö, raiskaus, pahoinpitely, vainoaminen, ihmiskauppa)
  • alle 18-vuotiaiden nuorten rikosasiat
  • henkeen ja terveyteen kohdistuvat rikokset, kuten pahoinpitely, murha, tappo ja kuolemantuottamus
  • lähestymiskieltoasiat: lähestymiskieltohakemus, oikeudenkäynti lähestymiskieltoasiassa
envelopephone